Goed voor Ogen – neem jij je dagelijkse oogvitamines?

Voor Diana Zuidweg – eigenaresse van Struijk Optiek – is het vanzelfsprekend dat je goed voor je ogen zorgt. Praktisch haar hele leven draait tenslotte om goed kijken, mooie brillen, comfortabele lenzen én oogzorg.

Vitamines heb je nodig om gezond te blijven. Ze zijn belangrijk bij het bieden van weerstand tegen infecties en het opruimen van afvalstoffen. Dit geldt ook voor je ogen.

Wanneer je een bril koopt of contactlenzen wordt er vooraf uitvoerig gemeten welke sterkte het beste voor jou is.  Daarna volgt een uitgebreid advies over welke glazen of lenzen passen het beste bij je ogen en jouw levensstijl.

Goed voor je ogen zorgen gaat nog verder dan dat. Het is meer dan een UV filter in je brillenglazen, bescherming tegen blauw licht wat van beeldschermen komt of de zuurstofdoorlaatbaarheid van je contactlenzen. Het draait ook om oogvitamines!

Oogvitamines: voedingsstoffen die meehelpen om je ogen zo lang mogelijk gezond te houden.

In oranje paprika zit onder andere veel zeaxanthine. Deze natuurlijke oranje kleurstof is belangrijk voor het opruimen van de afvalstoffen in je netvlies.

Oogvitamines - Oranje Paprika's

Kom je van je bril af door het eten van veel oranje paprika?

Nee. Een brillenglas zorgt dat al het licht wat het oog binnenkomt precies op de juiste plaats van je netvlies samenvalt. Deze exacte breking zorgt voor scherp zicht en staat los van de gezondheid van je netvlies.

Je ogen hebben genoeg bouwstoffen nodig om vitaal te blijven.
En die haal je uit de juiste voeding.

Zijn worteltjes net zo gezond als oranje paprika?

Nee. Ze bevatten wel dezelfde oranje kleurstof, maar de oranje paprika steekt met kop en schouders overal boven uit. Er zit tot wel 6mg in Zeaxanthine in, een waar vitaminebommetje!

Als het team van Struijk Optiek oranje paprika’s uitdeelt in de  winkel krijgen zij heel verraste blikken. Velen verwachten dit totaal niet. Je gaat tenslotte naar een opticien omdat je beter wilt kijken of bepaalde oogklachten hebt.

Wen er maar aan: vanaf nu geeft Struijk Optiek dus ook advies over OOG vitamines

Hier vind je recepten die jouw ogen gezond houden.