Het Struijk Optiek team

Diana Zuidweg

“Echt contact maken, is herinneren welke kleur ogen de ander heeft.” Diana Zuidweg, eigenaresse Struijk Optiek
lees het interview met Diana


Marijke van Dipten

Verkoopmedewerker Marijke is kort na de verbouwing van eind 2013 bij Struijk Optiek komen werken. Ze was er daarvoor al een paar keer binnengelopen omdat ze er zo graag wilde werken. Van beroep is ze edelsmid, waardoor ze zich de benodigde technische vaardigheden snel eigen kon maken. Ze is enthousiast en oplossingsgericht, met een altijd alert oog voor deadlines.
.


Struijk Optiek team - Leone

Verkoopmedewerker Leone komt uit de wereld van kunst, mode en visagie. Op haar 52ste heeft ze een carrièreswitch gemaakt en voor de optieksector gekozen.

Ze is leergierig, regelt liefst alles zelf en vindt het gaaf om klanten te helpen bij het kiezen van een brilmontuur. Haar kwarktaart is geliefd en volgens collega’s de allerlekkerste.
.


Struijk Optiek team - Iris.
Iris
werkt als financieel administratief medewerker altijd achter de schermen. Al meer dan 14 jaar is ze een rustige en sterke rots in de branding.

Ze heeft een echte no nonsense mentaliteit en weet altijd de juiste oplossing te vinden binnen haar vakgebied. Bij haar thuis kwettert parkiet Ricky je de oren van het hoofd.
.


Struijk Optiek team - Ellen.
Ellen is de ateliermedewerker die alle glazen op maat slijpt. Haar oog voor detail kan ze daar goed voor gebruiken. Ze is een fanatieke airbrusher en doet dat ook in opdracht.

Als er iemand is die weet hoe je lekkere stoofpeertjes moet maken, dan is zij het. Af en toe verwent ze het Struijk Optiek team ermee.
.


Struijk Optiek team - Jaap.
Jaap is de contactlensspecialist en (ja, dat zou je inderdaad niet verwachten) brildragend. Hij is over het algemeen heel rustig, maar kan onverwachts ontzettend grappig uit de hoek komen.

Met veel geduld zoekt hij voor klanten de juiste match tussen oog, lens en vloeistof uit. Zijn rustige natuur en focus op techniek komen hem ook goed van pas op de skipiste.
.


Struijk Optiek team - Rami.
Rami is opticien en 11 jaar geleden vanuit Irak naar Nederland gekomen. Hij woont in Wassenaar, maar rijdt iedere werkdag met plezier naar Struijk Optiek in Papendrecht en weer terug.

Gezelligheid en samen eten vindt hij heel belangrijk. Hij zou het liefst wekelijks Iraaks koken voor klanten.
.


Struijk Optiek team - Anieke.
Anieke is opticien en derdejaars student optometrist. Ze is onvoorstelbaar leergierig en reist dagelijks naar de Utrechtse hogeschool waar ze ook zelf les geeft, als onderdeel van haar leertraject.

Klanten bij oogmetingen van informatie voorzien gaat haar dan ook goed af. Net als het op een leuke manier plagen van collega’s.
.


Struijk Optiek team - Manon.
Manon is optometrist en heeft de opleiding kortgeleden afgerond. Net als Diana Zuidweg destijds kiest ze er bewust voor om niet in een ziekenhuis te werken. Ze wil de tijd nemen voor mensen en alle aspecten van het optiekvak in een winkel ervaren.

De meeste diabetescontroles worden door haar uitgevoerd. Ze is zowel op de werkvloer als in haar volleybalteam een echte teamspeler.